Graphics door lordluud2
Grafisch gaat deze game net weer één stapje verder dan BF2. Als je BF2 al mooi vond dan kan ik je nu al garanderen dat deze game je sokken zal wegblazen!
Ze gebruiken welliswaar dezelfde engine die ze in BF2 gebruikten, maar nu voegen ze er iets extra's aan toe dat het net dat beetje meer krijgt dan BF2.

Op het moment dat ik dit schrijf staat het spel nog steeds in zijn baby schoentjes en valt er dus nog niet veel te vertellen over de grafische aspecten van de game. Wat ik hieronder vermeld is het enige wat ik heb kunnen uitpluizen.

Snufjes
De indoor-lighting (een belichtings effect) die ook in BF2 zit, is nu vele malen beter, resulterende in een mooiere, en meer realistish ogende omgeving. Ook het renderen van bomen en lage begroeing is verbeterd. Dit wil zeggen dat vegetatie er nu minder gekarteld uitziet.
Ook zijn de ''particles'' van ontploffingen en explosies mooier geworden.

Animaties
Zoals de meeste van jullie wel weten zijn de animaties in BF2 van de hoogste kwalitiet. De realistisch ogende physics zorgen ervoor dat soldaten en voertuigen realistisch doodvallen of ontploffen. Dit houd in dat elke val, en elke ontploffing er anders uitziet.
Animaties zijn de bewegingen van soldaten, vliegtuigen enz.

Dit is vaak erg moelijk om het realistisch te krijgen maar het is ze gelukt, en ze gaan nog verder!
Nu hadden de makers van de game een nog grotere uitdaging dan ze al hadden in BF2. Alle voertuigen die in Battlefield 2142 voorkomen bestaan niet echt! Dit houd in dat de makers geen flauw idee hebben over hoe zo'n ding nu precies beweegt en aanvoelt (in ieder geval zwaar).
Nu kunnen jullie zien dat het ze wel gelukt is
(kijk maar naar de filmpjes) en dat het moeilijkste voertuig in het spel ook super realistish beweegt, de huizenhoge Mech!

Conclusie
Het is geen ''Next gen'' game maar de graphics blijven van erg goede kwaliteit.

Natuurlijk heb je ook voor deze game een erg goede PC nodig wil je de game vloeiend laten lopen! Denk maar aan de BF2 stats maar dan nog net iets hoger...
Voor sommige een domper, maar ach ja, je kunt niet alles hebben.